Kippen en de zorgboerderij

Kippen en Hanen
betsy_en_brutus_-_2_72dd7364.jpg

Afgelopen jaren hebben we genoten van een hele fijne samenwerking tussen B&B de Witte Raaf en de zorgboerderij in Ravenswoud. Elke dinsdagmiddag kijken wij uit naar het busje van de zorgboerderij. En iedere keer is het weer een verrassing wie er allemaal uit het busje stapt. Soms twee bewoners, maar vaak ook wel vier of vijf enthousiaste mannen om ons te helpen met klussen om de boerderij.

Bladblazen, hout stapelen, zagen en kloven, ramen wassen, grasmaaien, er is al heel wat werk verzet.

Maar niet alleen hier op locatie wordt gewerkt, ook op de zorgboerderij zelf zijn de mannen actief bezig met de verfraaiing van onze B&B. Zo is er o.a. een prachtig kippenhok gemaakt in de vorm van een hooiberg. Afgelopen augustus was ie klaar en kon het hok geplaatst worden in onze boerderijtuin.

Niet lang daarna kwamen de eigenhandig door Jeroen verzorgde kippetjes naar onze ren. Tien prachtige exemplaren. De vraag was om negen hennen en een haantje, zodat wij onze gasten bij het ontbijt een kakelvers eitje kunnen serveren.

De eerste twee weken bleven de kippetjes in de ren om te wennen aan hun nieuwe huis en daarna mochten ze de tuin gaan verkennen. Wat een blije kippetjes! Natuurlijk kregen ze allemaal een naam. Prachtige sjieke namen, want met zo’n verblindende kippenschoonheid moet je naam ook prachtig zijn. En zo werd het elke dag gezelliger met Betsy, Versaille, Versace, Coco, Britney, Rita, Dior en Jeroen de haan.

De laatste twee kippetjes kregen hun naam naar aanleiding van een prijsvraag op instagram, waarbij een ontbijtje gewonnen kon worden. En zo kwamen Kaala (betekent knap geliefd meisje in het Iers) en Naomi (zwart kippetje, vernoemd naar Naomi Campbell) aan hun naam.

De jonge kippetjes werden groter en op een goede dag begon Jeroen te kukelen. Wat een feest!

De kippen groeiden en groeiden, en sommige kregen wel erg veel kleur..

En zo gebeurde het dat we een paar weken later door zowel Rita, Kaala én Britney ook verrast werden op een kraakhelder indrukwekkend gekukel…. Niet helemaal volgens plan, maar er was geen weg terug.

Je begrijpt, dat was een beetje te veel van het goede. Na lang beraad en de nodige buikpijn belandden Rita en Britney in de diepvries. Gelukkig had Jeroen ondertussen weer nieuwe aanwas en duurde het niet lang voor Luna, Fergie, Katrien en Brutus (jaja, toch weer een haantje) de kippengarde kwamen versterken. Kaala hebben we omgedoopt tot Kalle.

Nog iedere dag, zelfs hartje winter, genieten wij dagelijks van het gezellige getokkel van de kippetjes om de boerderij. Én van het enthousiaste gekukel van Jeroen, Kalle en Brutus. Onze gasten en wijzelf smullen van kakelverse eitjes!

img-20201215-wa0016_3a9173fe.jpg Terug naar overzicht

Heb je vragen of wil je vrijblijvend meer informatie?

Klik hier

© 2022 BoerderijYoga